Τα χωριά της Σκοπέλου

Χωριά της σκοπέλου

Γλώσσα

Ο δεύτερος κατά σειράν οικισμός στο νησί, όπως έχει αποδειχθεί από τα αρχαιολογικά ευρήματα, κατοικήθηκε από Κρήτες κατά την Μυκηναϊκή εποχή. Η Γλώσσα είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε ένα λόφο. Η αρχιτεκτονική των διώροφων σπιτιών της είναι επηρεασμένη από την παραδοσιακή Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Η Γλώσσα περιβάλλεται από ένα πυκνό πευκοδάσος, πλατάνια και αμυγδαλιές.

Έλιος                               

Βρίσκεται σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από την πόλη και έχει 500 κατοίκους. Κτίσθηκε το 1981, όταν οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό Κλίμα εξαιτίας ισχυρών σεισμών που προκάλεσαν κατολισθήσεις. Και αυτό το χωριό περιβάλλεται από πεύκα και έχει μια υπέροχη παραλία.

Αγνώντας

Μέσα σε ένα προστατευμένο κόλπο, στα νότια του νησιού, σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τη Χώρα, βρίσκεται το γραφικό χωριό του Αγνώντα . Έχει ταβέρνες και προσφέρει ασφαλές αγκυροβόλι που δεν επηρεάζεται ποτέ από τα μελτέμια.

Λουτράκι

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Σκοπέλου, με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Σε αυτό το χωριό μπορείτε να ασχοληθείτε με πολλά και ποικίλα αθλήματα.

FAQ Spyrou Hotels

Careers

If you are looking forward to build up a new and successful career in the tourism industry, please send us your CV and we will be in contact with you as soon as possible. Send your CV at hr@skopeloshotels.eu

Weather in Skopelos

booked.net

© 2018 ."Spyrou Hotels" in Skopelos island, Best Hotels in Skopelos . Created By Dynamic WebSites

Search