Μοναστήρια της Σκοπέλου

Μοναστήρια της σκοπέλου

Σε κοντινή απόσταση από τη χώρα της Σκοπέλου, υπάρχουν 15 μοναστήρια και πάνω από 40 σε όλο το Νησί. Τα μοναστήρια είναι στενά συνδεδεμένα με την ιστορία και την παράδοση της Σκοπέλου. Ως μοναστήρι χαρακτηρίζεται το σύνολο των οικημάτων μέσα στο οποίο διαβιούν μοναχοί, μοναχές ή γενικότερα τα μέλη μιας θρησκευτικής κοινότητας. Οι μονές απαρτίζονται συνήθως από ένα κεντρικό ναό (το λεγόμενο Καθολικό), παρεκκλήσια, τα κελιά των μοναχών, ξενώνες, την τράπεζα (τραπεζαρία), το μαγειρείο, τη βιβλιοθήκη κ.ά. Λειτουργούν κοινοβιακά, επιβάλλουν δηλαδή κοινή λειτουργία, προσευχή, στέγη, σίτιση και εργασία στους μοναχούς. Εκτός αυτών όμως και τα ίδια τα μοναστήρια αποτελούν πολιτιστικά μνημεία μοναδικά, όχι μόνο για τη Σκόπελο και την Ορθοδοξία, αλλά για την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.

Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου

Η Μονή του Αγίου Ρηγίνου βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τη Σκόπελο, προς τα Νοτιοδυτικά. Κτίστηκε το 1728 όπως αναγράφει και μια μαρμάρινη πλάκα, ύψους 0,34 και πλάτους 0,37 μέτρων που βρέθηκε παλαιότερα στην είσοδο της Μονής. Η πιο παλαιά Μονή είναι κτίσμα των Βυζαντινών χρόνων όπως αποδεικνύουν τα υπάρχοντα αρχιτεκτονικά μέλη του ναού. Το "καθολικόν" του ναού ήταν μια μονόκλιτη καμαροσκεπαστή βασιλική η οποία κατεδαφίστηκε για να κτιστεί ο μεγάλος σταυροειδής ναός. Τα κελιά βρίσκονται στην Νοτιοδυτική γωνία και είναι πλέον ερειπωμένα. Στην δυτική πλευρά βρίσκεται ο τάφος του Επισκόπου της Σκοπέλου Ρηγίνου, ο οποίος μαρτύρησε το 362 μ.Χ. Είναι μία λίθινη σαρκοφάγος η οποία χρονολογείται τον 4 μ.Χ. αιώνα. Πίσω από τον Ναό βρίσκονται τεμάχια κιόνων προερχόμενα απο αρχαίο ναό δωρικού ρυθμού. Κοντά στην Μονή υπάρχει κρήνη η οποία τροφοδοτεί με νερό την Μονή. Στα κελιά της Μονής φυλάσσονται παλαιές εικόνες εκ του "καθολικού", αντιμνήσια και άλλα αρχαία κειμήλια.

Ημέρα Πανηγύρεως: 25 Φεβρουαρίου.

Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σκοπέλου

Φρουριακή εμφάνιση, που δεν είναι συνηθισμένη σε άλλα μοναστικά συγκροτήματα, έχει η περιώνυμη Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κτισμένη σε δυσπρόσιτη πλευρά του φαραγγιού «των έναντι της πολίχνης της Σκοπέλου υψουμένων βουνών» (Π. Λαζαρίδης).

Μπαίνοντας από την είσοδο της βορειοδυτικής πλευράς, στον περίβολο αντικρίζει  ο επισκέπτης αριστερά το παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου, δεξιά το μαγειρείο, την τράπεζα, τα κελιά και το Καθολικό, στον τύπο των σταυροειδών εγγεγραμμένων τετρακιονίων, με τρούλους, αλλά χωρίς νάρθηκα. Οι παραστάδες των θυρών του Καθολικού, νότια και δυτική, είναι μαρμάρινες με πλούσιο γλυπτό φυτικό διάκοσμο. Έχουν δε ομοιότητες με τα πλαίσια των θυρών του καθολικού της Μονής Τιμίου Προδρόμου (ανακαίνιση του το 1721) και της Ενοριακής Εκκλησίας της Παναγίας Φανερωμένης (του 1711). Οι τρεις Ναοί παρουσιάζουν κοινά στοιχεία στα θυρώματά τους με αυτά του Αγ. Κωνσταντίνου Παροικιάς της Πάρου, γεγονός που δικαιολογείται από το ότι ο ιερομόναχος Παχώμιος, κτίτορας της Φανερωμένης ήταν Παριανός, όπως πρόσφατα ευρεθείσα επιγραφή στην Ευαγγελίστρια μαρτυρεί: «Συνδρομητής Παχώμιος εκ Πάρου». Εντυπωσιακά και αρίστης τέχνης είναι το Τέμπλο του Καθολικού, όπως και ο Δεσποτικός θρόνος, έργα του έτους 1777.

Αξιόλογες και οι σωζόμενες εικόνες, με πρώτη αυτή της Παναγίας της «Παμμακαρίστου» του 15-16ου αιώνος, «επί θρόνου καθημένης με στέφανον αργυρούν, το δε βρέφος χρυσούν» (Κ. Δαπόντες), το πρώτο προσκύνημα και καταφύγιο των χριστιανών της νήσου σε κάθε ανάγκη και περίσταση. Κτίτορας της Μονής υπήρξε ο πατέρας του Καισαρίου, Χατζη-Στεφανής Δαπόντε, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη θαυματουργική διάσωσή του από κάποιο κίνδυνο, το 1712.

Έχει αποθησαυρισμένα τίμια λείψανα των Αγίων Πελαγίας, Γεωργίου και άλλων ανωνύμων.

Ημέρα Πανηγύρεως: Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (25/3).

Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Καθώς παίρνετε την παραλιακή οδό που οδηγεί σε μοναστήρια με μνημειακή αξία, αρχικά θα συναντήσετε την ιερά μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Το μοναστήρι του Σωτήρος, όπως αποκαλείται στη Σκόπελο, κτίσθηκε στο τέλος του 15ου με αρχές του 16ου αιώνα.

Το 1636 ορίζεται ως σταυροπηγιακή μονή με Πατριαρχικό Σιγίλιο ενώ το 1770 δωρίζεται από τους κτήτορες του, την οικογένεια Ευαγγελινών, στον Παπα-Παϊσιο τον καυσοκαλυβίτη.

Το μοναστήρι είναι μετόχι της αγιορείτικης Μονής Ξενοφώντος.

Με την μέριμνα και ευλογία του ηγουμένου Αλεξίου, ανοίγει την πόρτα του σε κάθε φιλόθεο επισκέπτη του νησιού, από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, καθώς διακονείται με τη φιλόξενη παρουσία του οικονόμου της μονής Ξενοφώντος, πατρός Διονυσίου. Η αρχαιολογική έρευνα αν και δεν εντόπισε την κτητορική επιγραφή, εν τούτοις θεωρεί το μοναστήρι από τα αρχαιότερα του νησιού. Xαρακτηριστικό στοιχείο της μονής είναι το καθολικό (ναός) καθώς αντιγράφει την αγιορείτικη αρχιτεκτονική, σημάδι της επιρροής του Άθωνα τα παλαιότερα χρόνια στο νησί της Σκοπέλου. Στο εσωτερικό υπάρχει το αξιόλογο παλαιό τέμπλο έργο του 16ου αιώνα, με φυτικό διάκοσμο χωρίς επιχρύσωση ή χρωματισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το 1821, στη μονή κατέφυγαν αγιορείτες πατέρες μεταφέροντας κειμήλια και ιερά λείψανα για προστασία από τον Τούρκο κατακτητή. Κατά την επίσκεψή σας στο μοναστήρι, θα παρατηρήσετε ότι αποτελείται από δύο πτέρυγες με το αρχονταρίκι, τον ξενώνα, το μαγειρείο και τα κελιά των μοναχών.

Στην βόρεια πτέρυγα βρίσκονται σε πυργοειδές οικοδόμημα, τα παρεκκλήσια του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Στην ανατολική πλευρά ορθώνεται ο πύργος της μονής, ο οποίος χρησιμοποιούταν σαν παρατηρητήριο και προφύλασσε τους μοναχούς σε καιρούς επιδρομών από τους πειρατές. Σε ημέρες εορτών αλλά και κάθε Κυριακή τελείται Θεία Λειτουργία (σε άλλη μονή του νησιού δεν τελείται Θ. Λειτουργία), ενώ την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου ψάλλεται ο Παρακλητικός Κανόνας προς τιμήν της Θεοτόκου. Στις 6 Αυγούστου η Μονή πανηγυρίζει με μεγαλοπρέπεια το βιβλικό γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Την παραμονή 5 Αυγούστου ψάλλεται Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία, "αγρυπνιά" όπως αναφέρουν οι Σκοπελίτες με το παραδοσιακό κέρασμα στο τέλος. Ανήμερα της εορτής διαβάζεται η ευχή για την ευλογία των σταφυλιών, και μοιράζονται σταφύλια στους προσκυνητές. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον χώρο της μονής με τα αναμνηστικά αγιορείτικα χειροτεχνήματα και την έκθεση βιβλίου. Στο δρόμο που οδηγεί έξω από την πόλη στη νοτιοδυτική πλευρά της, σε απόσταση 10 λεπτών, θα συναντήσετε και το ναϊδριο του Αγίου Ιωάννου του βαπτιστή "στον κάμπο" όπως λέγεται από τους ντόπιους.

Ο μικρός αυτός ναός, είναι μετόχι της μονής, και πανηγυρίζει στις 29 Αυγούστου.

Εάν βρεθείτε εκεί την παραμονή, 28 Αυγούστου, θα απολαύσετε την εσπερινή, κατανυκτική ακολουθία, και τα παραδοσιακά κεράσματα των Σκοπελιτών.

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου

Στην κορυφή του βουνού με την ονομασία Παλούκι, βορειοανατολικά της χώρας Σκοπέλου, βρίσκεται η Μονή του Τιμίου Προδρόμου, ιδρυμένη στα 1612 από τον ιερομόναχο και πρώτο ηγούμενό της Συμεών. Μετά από γραπτό αίτημά του, επέτυχε την ανάδειξη του σε «Σταυροπήγιον Πατριαρχικόν», με την έκδοση σιγιλλίου γράμματος του Οικουμενικού Πατριάρχου Τιμοθέου Β΄(1619). Ο διάδοχός του ιερομόναχος Φιλάρετος, ίδρυσε και τη Μονή της Αγίας Βαρβάρας, σε απόσταση 300 μέτρων, για να μονάσει σ' αυτήν -κατά την παράδοση- η αδελφή του.

Ο Φιλάρετος ακόμη, ανακαίνισε την Μονή το 1721, όπως μαρτυρεί σχετική επιγραφή στο υπέρθυρο του Καθολικού. Ο Ναός αυτός, ανήκει στο σταυροειδή εγγεγραμμένο τετρακιόνιο τύπο, με τη διαφορά ότι στα πλάγια έχει δύο χορούς, όπως και οι Αγιορειτικοί. Δεν είναι ανάλογη προς την εσωτερική διάταξη του Ναού η σκεπή, εξαιτίας των κατά καιρούς ανακαινήσεων. Το τέμπλο δεν είναι το αρχικό, από το οποίο μόνο κάποια τμήματα σώζονται. Είναι επιχρυσωμένο και σε κάποια σημεία φέρει βαφή, προς τονισμό του φυτικού κυρίως διακόσμου. Οι Εικόνες του είναι θαυμάσιας τέχνης και ανάγονται στους 16ο - 18ο αιώνες. Ωραίες είναι και οι Εικόνες του εορτολογίου, όπως και αρκετές στους γύρω τοίχους. Το δάπεδο φέρει πήλινες σμαλτωμένες πλάκες. Τα κελιά ανακαινίστηκαν μετά τους σεισμούς του 1965. Στην παλαιά τράπεζα της Μονής, σώζεται και τοιχογραφία με το δεύτερο ηγούμενο της Μονής, τον Φιλάρετο.

Στην Μονή υπάρχουν τα παρεκκλήσια του Αγίου Γεώργιου, των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, των Αγίων Νεκταρίου και Ρηγίνου επισκόπου Σκοπέλου.. Έξω από την Μονή, των Αγίων Πάντων (κοιμητηριακός) και της Οσίας Πολυξένης.

Ημέρα πανηγύρεως: Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου (24/6).

Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας

Η Αγία Βαρβάρα φρουριακή ως προς την εμφάνιση βρίσκεται κοντά στην γυναικεία Μονή του Τιμίου Προδρόμου. Σε αντίθεση με την Μονή του Προδρόμου που κατοικείται από τις μοναχές η Αγία Βαρβάρα είναι ακατοίκητη. Το καθολικό και οι πολύ ψηλοί τοίχοι του περιβόλου διατηρούνται στην αρχική τους μορφή ωστόσο τα κελιά είναι μεταγενέστερες κατασκευές. Η ημερομηνία κατασκευής του Μοναστηριού δεν είναι γνωστή, ωστόσο μια μαρμάρινη πλάκα που βρέθηκε φέρει το έτος 1697 άλλα το πιθανότερο είναι αυτή η επιγραφή να αναφέρεται σε επισκευή του καθολικού και όχι στην οικοδόμηση του Ναού. Η κάτοψη του καθολικού που είναι σε σχήμα Τ, οι βαριές αναλογίες που παρατηρούνται και ο διαχωρισμός των τριών μερών του Ναού της Μονής σύμφωνα με τους αρμόδιους αρχαιολόγους της 7ης εφορίας βυζαντινών αρχαιοτήτων μεταξύ των οποίων και η κ. Ασπασία Ντίνα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ναός είναι πολύ παλαιότερος. Το σχέδιο της Μονής αποτελεί εξαίρεση σε σχέση με άλλους Ναούς της Σκοπέλου. Ανήκει στο σταυροειδή εγγεγραμμένο τύπο αλλά οι αναλογίες του τρούλου είναι βαριές. Το ξυλόγλυπτο, επίχρυσο τέμπλο που κοσμεί την Μονή είναι πολύ παλαιότερα από την προαναφερθείσα χρονολογία που βρέθηκε στην μαρμάρινη πλάκα. Στη κορυφή του βρίσκεται ο Μέγας Σταυρός και κάτω από αυτόν σε παράλληλες σειρές η Μεγάλη Δέηση, κληματίδα, 21 εικονίδια των μεγάλων εορτών υπό τοξύλλια, κληματίδα με τους 12 προφήτες και την Θεοτόκο στη μέση και στο τέλος οι εικόνες του τέμπλου.

Ημέρα Πανηγύρεως: 4 Δεκεμβρίου και 2 & 10 Φεβρουαρίου

Ιερά Μονή Ταξιαρχών Γλώσσας 

Η Μονή του Αγίου Ταξιάρχη βρίσκεται στη Γλώσσα: Αποτελεί κτίσμα των χρόνων της Τουρκοκρατίας. Στο προαύλιο της μονής διατηρούνται υπολείμματα παλαιοχριστιανικού ναού του 672 μ.Χ.  Έχει ταυτιστεί με την νεότερη ιστορία της Γλώσσας κι η ιστορία της Μονής των Ταξιαρχών, πού αφιερώθηκε ως Μετόχι στην 'Αθωνική Μονή του Ξηροποτάμου, αφού η οικονομική ζωή του χωριού επηρεάστηκε άμεσα από την αντίστοιχη οικονομική ευρωστία της Μονής, Φυσικά αυτά μέχρι τις αρχές του 20ου αι, οπότε με σύμφωνη γνώμη της Μονής τα κτήματα πωλήθηκαν σε ιδιώτες. Τα εκπαιδευτικά πράγματα στη Γλώσσα άρχισαν να αποδίδουν καρπούς με τη σύσταση σχολείων από τον τότε Εκτ. Επίτροπο, το 1828-29.

Ημέρα Πανηγύρεως: 8 Νοεμβρίου

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τα μοναστήρια:

Μονή Παναγίας Λιβαδιώτισσας (Ζωοδόχου Πηγής) του 17ου αιώνα στα ανατολικά προάστια της Χώρας.
Ημέρα της Μεγάλης Γιορτής: 5 ημέρες μετά το Πάσχα.
 

Μονή Αγίου Ιωάννη (αρχές 18ου αι.) Στο Κοτρωνάκι (Στάφυλος). Ημέρα της Μεγάλης Γιορτής: 24 Ιουνίου.
Μονή Τιμίου Σταυρού του τέλους του 17ου αιώνα στο Κοτρωνάκι, νότια της Χώρας. Ημέρα της ΜεγάληςΓιορτής: 
14 Σεπτεμβρίου (μικρό μοναστήρι, μοναδικό δείγμα τρικυκτικού ναού στο νησί).
Μονή Αγίου Ιωάννη του 16ου-17ου αιώνα στον Κάμπο, νότια της Χώρας. Ημέρα της Μεγάλης Γιορτής: 29 Αυγούστου.
Μονή Αγίου Αρτεμίου του 17ου αιώνα, νότια της Χώρας. Ημέρα της Μεγάλης Γιορτής: 20 Οκτωβρίου.
Μονή Αγίου Νικολάου στον Κήπο του 17ου αιώνα, δίπλα στο δημοτικό σχολείο Πεπαρήθου Σκοπέλου (ιδιωτικό). Ημέρα της
Μεγάλης Γιορτής: 6 Δεκεμβρίου.
Μονή Παναγίας Παναϊκής του 18ου αιώνα στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Ημέρα της Μεγάλης Γιορτής: 15 Αυγούστου.
Μονή Αγίας Τριάδας στο Παλούκι του 18ου αιώνα. Ημέρα της Μεγάλης Γιορτής: Ημέρα του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος.
Μονή Αγίου Ταξιάρχη (Αρχαγγέλου) στο Μπατό του 1761. Ημέρα του Μεγάλου Γλένου: 8 Νοεμβρίου.
Μονή Αναλείψεως του Σωτήρος, ιδιωτική, στην Καρυά. Ημέρα της Μεγάλης Γιορτής: Την ημέρα της Ανάληψης.
Αγία Μονή (Μονή Holly, Κοίμηση της Θεοτόκου) του 17ου αιώνα στην περιοχή Στεφανή, εξάρτηση του Μεγίστη Λαύρα του 
Αγίου Όρους. Ημέρα της Μεγάλης Γιορτής: 15 Αυγούστου.
Μονή Αγίου Ευσταθίου (ιδιωτική) των αρχών του 17ου αιώνα στην Καρυά. Ημέρα της Μεγάλης Γιορτής: 20 Σεπτεμβρίου
και 5 Μαΐου (δυνατότητα φιλοξενίας σε κοντινό καλοκαιρινό σπίτι με κελιά)
Μονή Αγίου Γεωργίου στην Καρυά του 18ου αιώνα. Ημέρα της Μεγάλης Γιορτής: 23 Απριλίου.
Μονή Παναγίας Ηλίατσης (ξωκλήσι Ζωοδόχου Πηγής) του 18ου αιώνα στο Νέο Κλήμα, Γλώσσα. Ημέρα της Μεγάλης Γιορτής: 
5 ημέρες μετά το Πάσχα.
Μονή Αγίων Αποστόλων (Πέτρου & Παύλου) του 18ου αιώνα στο απόκρημνο βράχο, γνωστό ως Μετέωρο του Αιγαίου. 
Ημέρα της Μεγάλης Γιορτής: 29 Αυγούστου.
Μονή Αγίου Γεωργίου του πρώτου μισού του 18ου αιώνα, στο ομώνυμο ακατοίκητο νησί. Ημέρα της Μεγάλης Γιορτής: 23 Απριλίου
© 2018 ."Spyrou Hotels" in Skopelos island, Best Hotels in Skopelos . Created By Dynamic WebSites

Search

 Όροι & Προϋποθέσεις για τα Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

 • Τα Δωρεάν Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια χορηγούνται μόνο από την εταιρεία μας “Spyrou Skopelos Experience”.
 • Η προσφορά ισχύει για συμβατικά πλοία (Ferry Boats). Δεν ισχύει για υδροπτέρυγα, Catamaran και εν γένει ταχύπλοα.
 • Αφορούν στα λιμάνια του Βόλου και της Κύμης. Αφορούν στις ακτοπλοϊκές εταιρίες “Hellenic Seaways” και “ΣΝΕ (ΣΚΥΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ)” και για όσο χρονικό διάστημα πραγματοποιούν δρομολόγια .Εξαιρείται το διάστημα του Αγ. Πνεύματος.
 • Η πολιτική χρέωσης των παιδιών για τη διαμονή τους, ισχύει όπως στην σχετική προσφορά διαθεσιμότητας διαμονής.
 • Η προσφορά ισχύει για απευθείας κρατήσεις στα ξενοδοχεία μας ή για χρήση του On Line συστήματος της ιστοσελίδας μας και του facebook, και χωρίς την διαμεσολάβηση ορισμένων Τουριστικών Πρακτόρων για τους οποίους δεν υφίσταται συμβόλαιο συνεργασίας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επικοινωνείτε με το τμήμα κρατήσεων του Ομίλου μας για διευκρινήσεις.
 • Ανεξάρτητα των διανυκτερεύσεων και του τρόπου που πραγματοποιείται η κράτησή σας, προσφέρουμε 15% έκπτωση για αγορά οποιονδήποτε ακτοπλοϊκών εισιτηρίων της Hellenic Seaways και της ΣΝΕ, (επιβατών & οχημάτων, με συμβατικά πλοία ή ταχύπλοα) από την Εταιρεία μας. Η έκπτωση δεν ισχύει για φορτηγά οχήματα, βανάκια και αγροτικά.

Σημείωσεις:

Για οποιαδήποτε τυχόν διαφορά ανάμεσα στην αναγραφόμενη τιμή του εκτυπωμένου Εκπτωτικού Εισιτηρίου σας και του καταβληθέντος ποσού, θα λάβετε σχετική Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών κατά την αναχώρησή σας από το ξενοδοχείο.Όλες οι εκπτώσεις και προσφορές που αφορούν στα ακτοπολοϊκά εισιτήρια υπολογίζονται επί των επισήμων τιμοκαταλόγων των Ακτοπλοϊκών Εταιρειών. Οι τιμές ενδέχεται να υποστούν τυχόν προσαύξηση από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, για την οποία η εταιρεία Spyrou Skopelos Experience ουδεμία ευθύνη φέρει. Δεν προβλέπεται έκπτωση στα ήδη Μειωμένα Εισιτήρια (π.χ Παιδικά, Φοιτητικά, ΑΜΕΑ, Πολυτέκνων, κλπ).

Για την έκδοση των Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων σας είναι απαραίτητη η ενημέρωση τουλάχιστον 72 ώρες πριν την ημερομηνία του ταξιδιού σας. Εντός των τελευταίων 72 ωρών δεν υπάρχει καμία δυνατότητα έκδοσης Εισιτηρίων.

Υπερ-πληρότητα. Ορισμένες ημερομηνίες κατά την υψηλή περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου πιθανόν να παρατηρηθεί Yπερ-πληρότητα για τα οχήματα στα Ferry Boats καθώς και για τους επιβάτες στα ταχύπλοα. Η “Spyrou Skopelos Experience” ενδέχεται να ακυρώσει και επιστρέψει τα χρήματα για παραγγελίες σχετικών Ακτοπλοϊκών εάν βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της αδυναμίας διάθεσης – από την Ακτοπλοϊκή Εταιρεία - θέσεων οχημάτων και επιβατών. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, η “Spyrou Skopelos Experience” δε φέρει καμία ευθύνη.

Η παραγγελία και εξόφληση των Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων στην “Spyrou Skopelos Experience” δεν συνεπάγεται και την αυτόματη έκδοσή τους καθότι η διαδικασία αυτή απαιτεί περίπου 72 ώρες, χρόνος που επισύρει το ενδεχόμενο της Yπερ-πληρότητας.

Στους δικαιούχους των Δωρεάν ή Εκπτωτικών Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων αποστέλλονται Μοναδικοί Κωδικοί Εισιτηρίων. Τα εκτυπωμένα εισιτήρια παραλαμβάνονται – με την επίδειξη των Μοναδικών Κωδικών Εισιτηρίων – από τα εξουσιοδοτημένα Τουριστικά Πρακτορεία στο λιμάνι του απόπλου.

Για την έκδοση των Εκπτωτικών Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων απαιτείται η πλήρης εξόφλησή τους.

Στην περίπτωση ακύρωσης ή μετάθεσης δρομολογίων (λόγω καιρικών συνθηκών, τεχνικών προβλημάτων, κλπ) η επικοινωνία των επιβατών (εφόσον έχουν ήδη λάβει τους Μοναδικούς Κωδικούς Εισιτηρίων τους) πραγματοποιείται απευθείας με την Ακτοπλοϊκή Εταιρεία χωρίς τη μεσολάβηση της “Spyrou Skopelos Experience” η οποία και δεν φέρει καμία ευθύνη. Hellenic Seaways Τηλ. 210 4199000 - ΣΝΕ Τηλ. 22220 92164 ή 91789.

Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν προλάβουν τον απόπλου, η εταιρεία Spyrou Skopelos Experience δε φέρει ουδεμία ευθύνη, ενόσω διατηρεί το δικαίωμα να μην προβεί στην επιστροφή οποιουδήποτε ποσού στους επιβάτες.

Πριν ζητήσετε τα Δωρεάν ή τα Εκπτωτικά Εισιτήρια σας από την εταιρεία μας, παρακαλούμε όπως έχετε αποφασίσει το λιμάνι, την ναυτιλιακή εταιρεία, τον τύπο πλοίου και τα δρομολόγια που σας εξυπηρετούν. Συμπληρώνετε και υποβάλετε την φόρμα .

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνείτε και οι ίδιοι με την αντίστοιχη Ακτοπλοϊκή Εταιρεία για την επιβεβαίωση της ώρας αναχώρησης των πλοίων.

Terms & Conditions for Ferry Tickets

The Free Ferry Tickets are granted only by our company, "Spyrou Skopelos Experience".

 • The offer applies to the itineraries from the ports of Volos, Kimi.
 • The offer applies to the shipping companies “Hellenic Sea Ways” and “SNE (Skyros Shipping Company)” and for their published schedules, as long as they operate them.
 • The offer is valid for guests who are charged for their accommodation. Not applicable for children staying free in our hotels (please read children policy), and for vehicles.
 • The offer applies to Ferry Tickets with conventional boats. Not applicable to Hydrofoils, Catamaran and speedboats in general.
 • The offer applies to direct bookings at our hotels or via the Online system of our website without the intervention of Tour Operators with whom there is no relevant contract. In any case you should contact our reservations department for clarifications.
 • Regardless of the nights of stay and the source of booking , we offer 15% Discount on any Ferry Ticket of Hellenic Sea Ways & SNE, (passengers & vehicles, conventional and high speed boats) granted by our Company. The discount does not apply for vans and trucks.

Notes:

For any price difference between the printed Ferry Ticket and the actual payment, a relevant Official Receipt will be delivered upon checkout from the hotel. All discounts and offers are calculated on the Official Price List of the shipping companies. Shipping companies may increase ticket pricing due to the increase in VAT and is something Spyrou Skopelos Experience is not responsible for. Already reduced or discounted rates are not applicable for further discounts (eg. Children, Students, People with Disabilities, etc.)

For Ferry Tickets issuing a, at least, 72 hour notice is required. To the beneficiaries of Free or Discounted Ferry Tickets we dispatch Unique Ticket Codes. The printed tickets are obtained by demonstrating the Unique Ticket Codes to the authorized Tourist Office at the port of departure.

Hyper-occupancy: Some dates in high season (July – August) there is likely an Hyper-occupancy for vehicles in Ferry Boats and for passengers in High-Speed Boats. "Spyrou Skopelos Experience" is likely to cancel and return the relevant pay offs to its clients for the requested Ferry Tickets if faced with the possibility of Hyper occupancy - from the Ferry Company – for vehicles and for passengers. In such cases “Spyrou Skopelos Experience” holds no responsibility.

The ordering and pay offs of Ferry Tickets to "Spyrou Skopelos Experience" does not result automatic issue since the process requires about 72 hours and involves the possibility of Hyper-occupancy.

 

For any ticket issuing, full payment is required.

In case of route cancellation or modification or delay in sailing (due to weather conditions, technical problems, force majeure, etc.), passengers (who have already received their ticket codes) ought to communicate directly with the shipping company without the mediation of "Spyrou Skopelos Experience" which holds no responsibility. Hellenic Sea Ways Tel:(+30) 210 4199000 - SNE Tel:(+30) 22220 92164 or 91789.

In case the passengers miss a ferry connection, Spyrou Skopelos Experience assumes no responsibility and is not obligated for refunding any amount to the passengers.

When requesting the Free Ferry Tickets or the Discount Ferry Tickets from us, please first have decided port, shipping company, type of boat and itineraries. In any case, please complete and submit the Boat Ticketing Form.

We offer to our guests free information on ferry schedules, ticketing and complete organization of your trip!