Τοποθεσία Σκοπέλου

Το Καταπράσινο Νησί

Η Σκόπελος είναι ένας μαγευτικός τουριστικός προορισμός στις Βόρειες Σποράδες. Βρίσκεται ανάμεσα στην Σκιάθο και στην Αλόννησο και θεωρείται το νησί με την πλουσιότερη βλάστηση στο Αιγαίο. Το νησί αυτό, που έχει έκταση μόλις 96 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι ένας μικρός παράδεισος με πολλά πευκοδάση, ελαιώνες, αμπελώνες, δαμασκηνιές και άλλα οπωροφόρα δέντρα που περιβάλλονται από αμμώδεις παραλίες και από το γαλανό χρώμα του ουρανού και της θάλασσας.

Ο ευλογημένος αυτός τόπος έχει μεγάλη ιστορία από τα αρχαία χρόνια. Κατοικήθηκε από Κρήτες, (στην Μινωική εποχή) οι οποίοι οδηγήθηκαν εκεί από τον αρχηγό τους, τον Στάφυλο, γιό του Διόνυσου, όταν το νησί ονομαζόταν Πεπάρηθος. Η ονομασία αυτή του νησιού, γνωστού ήδη από τα αρχαία χρόνια για τα αμπέλια και το κρασί του (Πεπαρήθειος οίνος) διατηρείται μέχρι σήμερα.

Το νησί έχει πανέμορφες ακρογιαλιές. Φιλόξενοι, φυσικοί ορμίσκοι με ήσυχες παραλίες, χρυσή άμμο και πεύκα που φθάνουν μέχρι τη θάλασσα συνθέτουν την ειδυλλιακή εικόνα της ακτογραμμής της Σκοπέλου που εκτείνεται σε μήκος 67 χιλιομέτρων.

Η Σκόπελος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Σποράδων μετά από το κοσμοπολίτικο νησί της Σκιάθου. Δεν είναι όμως τόσο πολυσύχναστο, γι' αυτό και διατηρεί μέχρι σήμερα τον ιδιαίτερο τοπικό χαρακτήρα της.

Οι τουριστικές υποδομές του νησιού είναι πολύ καλές και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μεγάλου αριθμού τουριστών. Τα ξενοδοχεία, οι οργανωμένες, αμμώδεις παραλίες που παρέχουν την δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, η νυχτερινή ζωή και τα εξαιρετικά εστιατόρια προσφέρουν πολλές επιλογές σε όλους τους επισκέπτες της Σκοπέλου. Το νησί είναι επίσης ιδανικό για όσους αναζητούν ησυχία και απομόνωση στις κρυφές ακρογιαλιές του καθώς και σε τοποθεσίες μοναδικής ομορφιάς, κατάλληλες για μακρινούς περιπάτους.

Η Σκόπελος θα σας γοητεύσει με τα όμορφα τοπία και τις ακρογιαλιές της, με τα γραφικά χωριουδάκια, την άφθονη βλάστηση, την πλούσια ιστορία, τους φιλόξενους κατοίκους καθώς και με την εξαίσια τοπική κουζίνα της.

FAQ Spyrou Hotels

Careers

If you are looking forward to build up a new and successful career in the tourism industry, please send us your CV and we will be in contact with you as soon as possible. Send your CV at hr@skopeloshotels.eu

Weather in Skopelos

booked.net

© 2018 ."Spyrou Hotels" in Skopelos island, Best Hotels in Skopelos . Created By Dynamic WebSites

Search