https://www.superrolex.co/

Η καταπράσινη Σκόπελος εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τον πλούτο της φύσης της και φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες της.

Τα πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά περιβάλλονται από πανύψηλα πεύκα δημιουργώντας ονειρικά σκηνικά.

Υπάρχουν παραλίες στις οποίες μπορεί να φτάσει κανείς με το αυτοκίνητο, με πεζοπορία ή σκάφος. Το σίγουρο είναι ότι σε όποια κι αν πάτε, θα περάσετε υπέροχα. Παρακάτω θα βρείτε τρεις από τις καλύτερες παραλίες στη Σκόπελο για ατελείωτες βουτιές.

Παραλίες στη Σκόπελο – Μηλιά | skopeloshotels.eu

Παραλίες στη Σκόπελο – Μηλιά | skopeloshotels.eu

Παραλίες στη Σκόπελο – Μηλιά 

Η Μηλιά είναι για πολλούς η ομορφότερη παραλία της Σκοπέλου. H παραλία διαθέτει ψιλό βοτσαλάκι και διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, είναι οργανωμένη και  ιδανική για να περάσετε εκεί όλη τη μέρα σας.  Η Μηλιά είναι μια από τις μεγαλύτερες και ευθείες παραλίες της Σκοπέλου και περιβάλλεται από άπειρα πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Ένας βράχος χωρίζει την ακτή στη μέση, με την αριστερή πλευρά να μαζεύει τον περισσότερο κόσμο, ενώ η δεξιά είναι πιο ήσυχη. Η παραλία βρίσκεται σε απόσταση μόνο ενός χιλιομέτρου από τον Πάνορμο ενώ από τη Χώρα Σκοπέλου απέχει περίπου 14χλμ.

Παραλίες στη Σκόπελο – Καστάνη

Η παραλία Καστάνη είναι ένας όμορφος κόλπος με λεπτή άμμο και πεύκα δημιουργώντας φυσική σκιά. Μπορεί εύκολα να φτάσει κάποιος εκεί με το αυτοκίνητο και διαθέτει πάρκινγκ. Βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο βόρεια της παραλίας Μηλιάς. Τέλος θεωρείται η πιο διάσημη παραλία της Σκοπέλου λόγω του ότι γυρίστηκαν εκεί πολλές σκηνές της ταινίας Mamma Mia.

Παραλίες στη Σκόπελο – Στάφυλος | skopeloshotels.eu

Παραλίες στη Σκόπελο – Στάφυλος | skopeloshotels.eu

Παραλίες στη Σκόπελο – Στάφυλος

Η πρώτη παραλία που συναντά κάποιος βγαίνοντας από την πόλη της Σκοπέλου είναι ο Στάφυλος. Απέχει μόνο 4,5 χιλιόμετρα από την Χώρα πράγμα που την καθιστά σε μια από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Η παραλία Στάφυλος οφείλει το όνομά της στο θρυλικό πρίγκιπα Στάφυλο, γιο του θεού Διονύσου και της πεντάμορφης Αριάδνης, κόρη του μυθικού βασιλιά της Κνωσού, Μίνωα. Ο πρίγκηπας Στάφυλος λοιπόν, εγκαταστάθηκε στη Σκόπελο και επέλεξε αυτό το συγκεκριμένο σημείο, όπου βρίσκετε σήμερα η παραλία, για να εγκαταστήσει μία πόλη γύρω στο 1600 π.Χ.. Στη παραλία λειτουργεί beach bar απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε νερό, καφέ, αναψυκτικά και σνακ.

Αν στο πλάνο των φετινών διακοπών σας γράφει απόλυτη χαλάρωση και βουτιές σε γαλαζοπράσινες παραλίες, τότε η Σκόπελος είναι το ιδανικό νησί για εσάς.